vågayoga

för inre kraft och hälsa

Aktiviteter

Gongbad: 

Söndag 10 november kl 15- 16.30. Kostnad kr 200

Djup avslappning och meditation.

Ett gongbad är en djupavslappning där du ligger ner på yogamattan och lyssnar/badar till de helande och vibrerande tonerna från gongen. Gongen är ett unikt instrument som har används i långa tider för seremonier och sägs ha förmågan att ta en person bortom sinnet och tankarna där man kan uppleva en enhet med allt. Vibrationerna som Gongen skapar hjälper oss att komma ner i djup avslappning. Den sätter igång processen att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar dig från att komma i kontakt med ditt inre sanna jag. Gongen är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne och att släppa djupt liggande spänningar och blockeringar. Vitaliserande och balanserande för kropp och sinne.

Vi mjukar upp kroppen med lite andning och övningar innan man ligger ner på mjuka yllemattor med en filt över sig. 

Efter gongbadet serveras Yogi-te och frukt.
Långweekend med Yoga och Vandring i Storlienfjällen.

22-25 augusti 2019

Välkommen till några dagar på fjället där vi kopplar av och hittar lugnet med yoga, meditation och "njutvandringar". Vi börjar dagen med Kundaliniyoga innan frukost och vi yogar på eftermiddagen innan middag. Du behöver ingen yogavana.


Där emellan gör vi vandringar tillsammans i den vackra naturen som omger Storlien Fjällgård. Vi anpassar turerna efter väder, vind och gruppen. Självklart skall alla som vill kunna vara med. Vi siktar på att vara ute minst 3-4 timmar  inklusive paus då vi äter vår matsäck. 

Vi kommer att vandra på lederna runt Fjällgården i Storvallen, det kan bli till Farfarstjärn eller kanske Rekdalshöjden och en dag gå den fina Blomsterstigen i Storlien. Då kommer ni också att få höra om Ernst Westerlund, Enköpingdoktorn, som i slutet på 1800-talet tog sina patienter till Storlien för den hälsosamma luften och motionen.


Det kommer att finnas möjlighet att boka massage för den som vill.
Och att bara vara, läsa, bada bastu, vila..

Storlien Fjällgård ligger i Storvallen, omsluten av krokiga fjällbjörkar och milsvid och magisk utsikt mot gränsfjällen.

Det är lätt att ta sig dit med bil eller ta tåget till Storlien och hämtas där.

Frågor om boende, mat med mera: [email protected]

Frågor om yogan: [email protected] el 070 2640282

Program:   

Vi kör igång våra dagar tillsammans med yoga och breathwalk torsdag runt kl 16- 17, ca 90 minuter. Middag efteråt.

Yoga varje morgon klockan 7, ca 75 minuter, frukost efteråt och yoga på eftermiddagarna innan middagen, klockan 17.30 - 19.00, 90 minuter.

Vi siktar på att komma oss ut på vandring runt klockan 9.30 alla dagar och stannar ute runt 4 timmar om vädret tillåter. Vi äter vår medhavda matsäck ute.

Efter turen kan man koppla av och ha lite egen tid med bastubad, läsning mm. Tid för massage från ca kl 14.30

Vi kommer att avsluta dagen med ett djupavslappnande gongbad en kväll och meditation en kväll innan sänggående för den som känner för det.

Avslut efter en kortare vandring på söndag.