vågayoga

för inre kraft och hälsa

Schema och investering


Våryoga 2019


3 tisdagar i maj:

7-14-21 maj. 


Investering: kr 390


16.30-17.45

Kundaliniyoga light, passar dig som är helt ny på yoga och vana yogisar, yngre och äldre. Du kan sitta på mattan eller på stol eller kombinera. Andning, mjuka övningar som stärker och töjer ut, avslappning med gong och meditation.

Mycket välgörande och energihöjande.


18.00-19.30

Kundaliniyoga för en stark och flexibel rygg. Övningar som gör din rygg och bål starkare och du minskar stelhet. Du gör efter dina fysiska förmåga och förutsättningar. 

Meditation för att balansera våra element och minska stress och inre konflikter.

De fem elementens olika kvaliteter finns i kroppens flöde av livskraft och när de är i balans kan vi motstå stress, trauma, och sjukdom. Det ger balans i kropp och sinne.

Gong vila för djup avslappning.


Du får med pass och meditationer om du vill praktisera hemma, regelbunden yoga och meditation ger en djupare och mer långvarig effekt. En gång i veckan lär kroppen avslappning, nya mönster skapas i kropp och sinne, du blir långsamt mjukare i kroppen och förebygger skador och sjukdomar. Du blir mer lyhörd för vad som är bra för dig.Välkommen med din kursanmälan eller frågor till [email protected] eller 070 2640282

Betalning:  Swish: 1234 99 30 51    Bankgiro: 5221-6389
Yoga vecka 12-17

Yogagrupper och investering:

Grupp 1: tisdagar kl 16.30-18.00, vecka 12-17, 6 veckor, kr 720, 10 % rabatt pensionär

Grupp 2: tisdagar kl 18.30-20.00, vecka 12-17, 6  veckor, kr 720, 10 % rabatt pensionär
Drop-in i mån av plats: kr 150

Yoga på stol: tisdagar kl 10-11.15, 12-17, 6 veckor, kr 600.
Drop-in i mån av plats: kr 120

Morgonyoga: fredagar kl 7.00-8.15, drop-in kr 150 eller kr 100 för dig som går i någon av tisdagsgrupperna.  Anmälan senast kl 19 kvällen innan.


Yoga på stol

Vi gör övningar på och runt stolen, övningar som ger vitalitet, tränar balansen, töjer ut och stärker upp. Övningarna kan vara både fysiska och lugna där man gör det som går efter sin förmåga. Passar både nya och vana yogautövare, äldre och yngre, man som kvinna och för dig som tycker det är svårt att komma ner och upp från yogamattan. Det är mycket fokus på andningen och olika andningstekniker och vi avslutar alltid passet med en välgörande meditation. Forskning visar att regelbunden meditation har så stor betydelse för hur vi mår både fysiskt och själsligt. Det behövs i dagens turbulenta värld, att få redskapen att komma i balans,stillhet, hitta glädjen, stabiliteten och lyssna till sin egen inre röst. 

Grupp 1 och grupp 2

Yoga och meditation med varierande teman och med varierande intensitet. Passar för både ny och van yogautövare, män och kvinnor, äldre och yngre. Känner du att du är stel som en pinne, otränad, ovig, har aldrig gjort yoga eller tränat så är det toppen att börja med yoga. Och ta små steg och inte ha för stora krav och förväntningar. Är du supervältränad så är yoga också toppen, vi tar till oss den på vårt eget sätt, vi jobbar på våra energibanor och det händer saker på insidan, du kanske blir mer uthållig och fokuserad. Du får bra redskap att hantera stress, sömnproblem, oro, nedstämdhet, trötthet mm. Vi stärker oss inifrån och ut. Några av oss kan ta i jättemycket och andra får ta det lugnt och försiktigt. Vi gör yogaövningarna utifrån vår fysiska förmåga och förutsättningar. I ett yogapass är det ofta övningar som är enkla att göra och så kan det vara övningar som inte alls passar alla men då brukar det finnas lättare alternativ som jag visar, annars kan man bara sitta och visualisera och andas. I början är ju allt nytt och kroppen känns stel och det är mycket å tänka på, andning, mantran, fokus, mm. Det är som det skall vara, kroppen behöver få lite tid på sig att ta in det nya. Den lär sig snabbt när vi länkar oss inåt så finns där en enorm källa av kunskap och visdom. Grejen med yoga är ju faktisk att släppa intellektet och bara känna och blunda och tillåta sig att vara tyst, att få blunda, vara stilla och närvarande en stund. Att släppa kontrollen och se vad som händer.


Morgonyoga

Morgonen är egentligen den bästa tiden att yoga och meditera. Vi gör ett pass där vi väcker kroppen mjukt och fyller på med energi och stabilitet och avslutar med en passande meditation. Kundaliniyoga är ett otroligt redskap för att snabbt höja energin i kroppen och känna lugn och harmoni och att kunna stå stärk med ett öppet och medkännande hjärta. Du ger dig själv en fin avslutning på veckan och en bra start på helgen!


Välkommen med din kursanmälan eller frågor till [email protected] eller 070 2640282

Betalning:  Swish: 1234 99 30 51    Bankgiro: 5221-6389


Gilla gärna Vågayoga på Facebook så får du info när det är något nytt på gång!